12/06/2007

روز 6 آبان، روزنامه اعتماد ملی گزارش کرد که شعبه اول دادگاه کیفری کرمانشاه یک جوان ساکن پاوه به نام ماکوان را به جرم لواط اعدام کرده است.


حکم اعدام یک جوان بیست ساله به جرم تجاوز به عنف در سن نوجوانی در ایران به اجرا گذاشته شده است.
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/story/2007/12/071206_he-kemanshah-execution.shtml

به نوشته روزنامه اعتماد ملی، چاپ تهران، قرار بود این حکم در یک پارک در شهرستان پاوه اجرا شود اما به جای آن، بدون حضور وکیل مدافع و شاکیان پرونده، در زندان کرمانشان به اجرا در آمد.


10:20 گرينويچ - پنج شنبه 06 دسامبر 2007 - 15 آذر 1386
Makwan Mollodzadeh Executed for Alleged Sex Crime
جوانی به جرم تجاوز جنسی در ایران اعدام شد

یک جوان بیست ساله که به اتهام تجاوز جنسی در سن سیزده سالگی محاکمه و به اعدام محکوم شده بود در زندان کرمانشاه به دار آویخته شد.

جوانی به جرم تجاوز جنسی در ایران اعدام شد
حکم اعدام یک جوان بیست ساله به جرم تجاوز به عنف در سن نوجوانی در ایران به اجرا گذاشته شده است.
روز پنجشنبه، 6 دسامبر (15 آذر)، گزارش شد که حکم اعدام ماکوان مولودزاده، بیست ساله و ساکن شهر پاوه، روز چهارشنبه در زندان کرمانشاه اجرا شد در حالیکه اجرای حکم قبلی دادگاه برای اعدام این فرد پیشتر به دستور رئیس قوه قضائیه متوقف شده بود.
این پرونده براساس شکایت سه نفر به جریان افتاد که ادعا کرده بودند ماکوان هنگامی که سیزده سال سن داشت به آنان تجاوز جنسی کرده بود.
به نوشته روزنامه اعتماد ملی، چاپ تهران، قرار بود این حکم در یک پارک در شهرستان پاوه اجرا شود اما به جای آن، بدون حضور وکیل مدافع و شاکیان پرونده، در زندان کرمانشان به اجرا در آمد.
شعبه اول دادگاه کیفری کرمانشاه پس از رسیدگی به این پرونده، برای متهم حکم اعدام صادر کرده بود اما این حکم با اعتراض وکیل مدافع و خانواده متهم مواجه شد.
در پی ارسال نامه والدین ماکوان برای آیت الله شاهرودی، رئیس قوه قضائیه، در مورد غیرقانونی بودن حکم صادره، وی دستور توقف اجرای حکم و رسیدگی مجدد به پرونده را صادر کرد.
با اینهمه، چند روز پس از صدور این دستور، پرونده برای تایید حکم اعدام به تهران ارسال شد و بدون توجه به نظر قبلی رئیس قوه قضاییه تایید و اجرا شد.
انتشار خبر اعدام این جوان ایرانی، انتقاد گروه های مدافع حقوق بشر را در پی داشته است که نسبت به کثرت موارد صدور و اجرای حکم اعدام و همچنین اعدام نوجوانان در جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده اند.

به گفته والدین جوان پاوه ای فرزند آنان نخست به دلیل کشیدن سیگار در ماه رمضان بازداشت شد و بعدا بر اساس شکایت چند نفر در مورد تعرض جنسی پرونده ای علیه او تشکیل یافت
دروری دایک یک تن از سخنگویان عفو بین الملل در این رابطه گفت: "اعدام ماکوان، یک بی عدالتی فاحش است که عفو بین الملل، بی محابا آن را محکوم می کند".
این سخنگو، دقت نظام قضایی ایران را زیر سوال برد و گفت باید دید که آیا آیت الله شاهرودی، رئیس قوه قضائیه ایران، کنترل موثری بر سازمان تحت امر خود دارید یا خیر.
عفو بین الملل همچین از افزایش اعدام ها، به ويژه اعدام افراد زیر سن هجده سال در ایران انتقاد می کند.
به گفته این گروه مدافع حقوق بشر، از ابتدای سال جاری میلادی، تاکنون 290 نفر در ایران اعدام شده اند.
هنوز خبر اعدام ماکوان از سوی منابع خبری دیگر در ایران تایید نشده و مقامات قوه قضائیه نیز درباره آن اظهار نظری نکرده اند.
جمهوری اسلامی مجازات اعدام را لغو نکرده و قوانین این کشور، که مقامات دولتی آنها را منتج از احکام اسلام می دانند، برای تعداد قابل توجهی از جرایم اشد مجازات را تعیین کرده است.
دادگاه های جمهوری اسلامی نیز در موارد متعدد به صدور احکام مجازات اعدام، شامل سنگسار، مبادرت کرده اند که به اجرا گذاشته شده و به این ترتیب، ایران را در شمار کشورهای دارای بالاترین شمار اعدام قرار داده است.
پرونده مبهم ماکوان
روز 6 آبان، روزنامه اعتماد ملی گزارش کرد که شعبه اول دادگاه کیفری کرمانشاه یک جوان ساکن پاوه به نام ماکوان را به جرم لواط در سن سیزده سالگی به اعدام محکوم کرده است.


جمهوری اسلامی به دلیل اجرای مجازات اعدام با انتقادهایی مواجه بوده است

به گزارش اعتماد ملی، ماکوان در مهرماه سال قبل، مصادف با ایام رمضان، و هنگامی که در پاوه مشغول کشیدن سیگار بود توسط ماموران آگاهی بازداشت شد.
این روزنامه به نقل از اعضای خانواده این جوان گزارش کرد که ماموران چند روز پس از دستگیری ماکوان، او را سوار بر الاغ در شهر گرداندند در حالیکه اعضای خانواده تصور می کردند که دلیل این مجازات، کشیدن سیگار بوده است.
به نوشته اعتماد ملی، خانواده ماکوان گفتند که چند روز بعد تعدادی جوان "به دادسرا احضار شدند" و شکایت کردند که ماکان در سن سیزده سالگی آنان را مورد تعرض قرار داده و خواسته است تا این موضوع را با کسی در میان نگذارند.
همین روزنامه در گزارشی در شماره روز 25 آبان نوشت که پس از صدور حکم اعدام، خانواده متهم طی نامه ای به رئیس قوه قضائیه گفتند که حکم بدون توجه به قوانین اسلامی و موازین قانونی صورت گرفته و خواستار لغو آن شدند.
به نوشته اعتماد ملی، آیت الله شاهرودی نیز این حکم را مغایر قوانین شرع و فتاوی آیت الله خامنه ای تشخیص داد اما ظاهرا مقامات قضایی کرمانشاه با اتکا به "علم قاضی" همین حکم را به تایید دیوان عالی کشور رساندند و به اجرا گذاشتند.
به گفته والدین و وکیل مدافع ماکوان، شاکیان پرونده پس از آغاز محاکمه اظهار داشتند که شهادت آنان دروغ بوده است و همچنین، این مساله نیز مطرح است که اگر جرمی هم واقع شده باشد، هنگامی صورت گرفته که متهم سیزده سال داشته و از نظر شرعی و قانونی صغیر محسوب می شده است.
به گفته والدین ماکوان، دادگاه به منظور قانونی جلوه دادن رای خود مدعی شده بود که جرم در سن سیزده سالگی آغاز شد و همچنان ادامه داشته است اما از اعزام شاکیان به پزشکی قانونی برای مشخص شدن واقعیت این اتهام خودداری ورزید.
اعتماد ملی نوشته بود که شاکیان پرونده خود درخواست کرده بودند توسط پزشکی قانونی تحت آزمایش قرار گیرند اما این درخواست نیز اجابت نشد.
روز چهارشنبه، 5 دسامبر، دیده بان حقوق بشر، از سازمان های مدافع حقوق بشر، با صدور بیانیه ای خواستار خودداری از اجرای حکم ادعام ماکوان مولودزاده شد و گفت که نه تنها شاکیان پرونده شکایت خود را پس گرفتند بلکه متهم نیز گفته است که اعترافات او در جریان بازجویی تحت فشار اخذ شده بود.
به گفته دیده بان حقوق بشر، وکیل مدافع آقای مولودزاده روز 12 آذرماه اظهار داشت که از شعبه مربوطه در دادگاه کرمانشاه به وی اطلاع داده اند که حکم اعدام می تواند اجرا شود حتی اگر تکلیف تقاضای اعاده دادرسی هم مشخص نشود.
در حالیکه منابع قضایی جمهوری اسلامی هنوز در مورد اعدام جوان بیست ساله پاوه ای اظهار نظری نکرده اند، مشخص نیست که آیا این پرونده به مرحله دوم دادرسی رسید و در چنین صورتی، آیا ایرادهای وارد شده به مرحله اول مورد توجه قرار گرفت یا نه.

مایش جزئیات خبر / زمان مخابره خبر :14/9/1386 18:42:0 تعداد بازديد كنندگان خبر:112

http://www.roozna.com/Negaresh_site/FullStory/?Id=51442&Title=ايستگاه%20حوادث
ايستگاه حوادث


ماكوان اعدام شد
اعتماد ملي: ماكوان، پسر 20 ساله‌اي كه از يك سال قبل به اتهام تجاوز به عنف در 13 سالگي در زندان كرمانشاه تحت مراقبت بود، صبح ديروز اعدام شد. برخلا‌ف حكم نقض‌شده اعدام وي كه مقرر كرده بود وي در پارك شهيدكاظمي در شهرستان پاوه اعدام شود، طناب اعدام صبح ديروز در محوطه زندان كرمانشاه بدون حضور وكيل وي و شكات دور گردن او انداخته شد. يك ساعت پس از تاييد مرگ ماكوان در اثر فشار‌ بر عناصر حياتي گردن توسط پزشك زندان، به خانواده او خبر دادند كه براي تحويل گرفتن جسد فرزندشان به زندان كرمانشاه مراجعه كنند. سعيد اقبالي وكيل‌مدافع ماكوان مي‌گويد: 20 آبان‌ماه از دفتر نظارت و پيگيري قوه قضاييه نامه‌اي براي رئيس كل دادگستري استان كرمانشاه فرستاده شد كه در آن دستور توقف اجراي حكم داده شده بود. در آن نامه آيت‌ا... هاشمي‌شاهرودي به استناد فتواي مقام معظم رهبري حكم را خلا‌ف بين شرع اعلا‌م و دستور رسيدگي مجدد پرونده را صادر كرده بود اما تنها چند روز پس از اين ماجرا گويا پرونده براي بار دوم به تهران فرستاده مي‌شود و برخلا‌ف نظر اوليه رئيس قوه قضاييه اين بار پرونده سريعا به كرمانشاه مسترد و حكم اجرا مي‌شود.
حكم اعدام ماكوان بر مبناي شكايت سه جوان در دادگستري كرمانشاه مبني بر تعرض ماكوان به آنها در 13 سالگي شكل گرفته بود. بر مبناي شكايتي كه چندي بعد از سوي شكات پس گرفته شد، ماكوان هفت سال قبل در پارك شهيدكاظمي پاوه به اين افراد تعرض كرده بود. دادگاه شكايت شاكيان را بدون اينكه نظريه پزشكي قانوني آن را تاييد يا رد كند پذيرفته بود. هرچند مدتي پس از برگزاري دادگاه، شاكيان طي نامه‌اي خطاب به رياست قوه قضاييه مراتب انصراف خود از شكايت را اعلا‌م كرده بودند، با تمام اينها قضات دادگاه با استناد به علم قاضي آن هم علم به وجود ارقاب (دخول كامل) نسبت به صدور حكم اقدام كردند.
پس از صدور حكم، خانواده ماكوان نامه‌اي خطاب به رئيس قوه قضاييه نوشتند. وكيل‌مدافع ماكوان در لا‌يحه‌اي نقايص رسيدگي و موارد خلا‌ف بين شرع بودن حكم را براي رياست محترم قوه قضاييه ارسال كرد كه در بررسي مجدد حكم آيت‌ا... هاشمي‌شاهرودي دستور توقف حكم را صادر كرده بود؛ دستوري كه در كمتر از 24 روز، خلا‌ف آن اجرا شد. اقبالي وكيل ماكوان مي‌گويد: وقتي پرونده به دفتر ويژه نظارت قوه قضاييه رسيد به من گفتند لا‌اقل دو ماه طول مي‌كشد تا حكم بررسي مجدد شود و از من خواستند چند ماه بعد براي پيگيري مراجعه كنم، در حالي كه در كمتر از يك ماه گويا حكم مجددا به كرمانشاه بازگشته بود.

Aucun commentaire: